Žaliosios salotos su migdolais

Šviežios, gaivios, sodrios, traškios – tikra vasaros atgaiva ir maistinių medžiagų porcija.

Reikalingi produktai:

  • Špinatų lapeliai: sauja;
  • Gražgarstės: sauja;
  • Salotų lapeliai: sauja;
  • Saulėgrąžų ar kitų daigų:sauja;
  • Agurkas: 1 vnt;
  • Juodosios alyvuogės: 35 g;
  • Migdolų (ar kitų mėgiamų riešutų): 50 g.

Migdolus pakepiname viename šaukšte aliejaus (galima ir sausai, bet su aliejum jie būna minkštesni). Agurką nulupame ir supjaustome griežinėliais. Į lėkštę dedame žalumynų lapelius ir daigus, ant viršaus išdėliojame agurkus, alyvuoges ir riešutus.

Labai tinka su kreminiu avokadų padažu ar tahinio ir citrinų padažu.

Padažus galima patiekti šalia atskirame indelyje arba gražiai užpilti ant paruoštų salotų.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene