Uogų-varškės pyragas

Gaminimo trukmė ~ 1 val.

 

Reikalingi produktai:

TEŠLAI:

  • Miltai: 200 gr
  • Iš šaldytuvo išimtas sviestas: 100 gr
  • Grietinė: 2 šaukštai
  • Cukrus: 2 šaukštai
  • Druskos žiupsnis

 

ĮDARUI:

  • Varškė: 400 gr
  • Kondensuotas saldintas pienas: 200 gr
  • Išvirta manų košė: 2 stiklinės
  • Šviežios arba šaldytos mėlynių uogos: 2 stiklinės (gali būti bet kokios kitos uogos, uogienė arba 6-7 vidutinio dydžio obuoliai)
  • Cukraus: pagal skonį

Reikalingi prieskoniai:

  • Cinamonas
  • Vanilės esencija: keli lašai

 

 

Indai:

  • Dubuo pyrago masei paruošti
  • Tarka (burokinė)
  • Kepimo forma

Prieš gaminant:

Išvirkite manų kruopas, kurias naudosite įdaro mišiniui.

____________________________________________________________

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, ruošiame tešlą pyragui. Miltus, cukrų, druską suberiame į dubenį, įlašiname vanilės esenciją. Sviesto visą gabalą pavoliojame miltuose ir braukiame per burokinę tarką, vėl pavoliojame ir vėl braukiame – tol, kol visą sviestą sutarkuojame. Ant sutarkuoto sviesto supilame grietinę kad ji pasiskirstytų masėje, tą masę šiek tiek apvoliojame miltų-cukraus mišinyje ir vėl iš naujo sutarkuojame per tarką. Galutinė masė gaunasi ingridientų mišinio trupiniai (vieni didesni, kiti mažesni). Nesijaudinkite, jei grietinė labai sušoko į gumbus – pyrago skonis nenukentės. Imame kepimo formą, išklojame ją kepimo popieriumi ir suberiame daugiau nei pusę trupinių. Įdedame į orkaitę ir kepame 15 min.

Tuo metu ruošiame įdarą. Varškę su kondensuotu pienu ir manų koše ištriname iki vientisos masės. Pasiruošiame uogas arba uogienę (jei naudosime obuolius, supjaustome juos skiltelėmis). Po 15 min. ištraukiame pyragą iš orkaitės. Ant viršaus dedame varškės masę, o ant jos suberiame uogas (užtepame uogienę ar suguldome pjaustytas obuolių skilteles). Apibarstome cukrumi ir cinamonu. Galiausiai pyragą apiberiame likusiais tešlos trupiniais ir įdedame į orkaitę kepti dar 25-30 min.

Geriausia valgyti visiškai atvėsusį, nes šiltas pyragas būna skystokas.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.