Troškintos bulvės su soja

4 - 5 porcijos

Gaminimo trukmė 40-45 min

Reikalingi produktai:

  • Bulvės: 6 vnt.
  • Morkos: 2 vnt.
  • Aliejus: 2 š.
  • Pomidorai: 1 vnt. (sutarkuotas)
  • Soja (kubeliais): 100 g
  • Vanduo: 2 l

Reikalingi prieskoniai:

  • Kumino sėklos arba 5 prieskonių mišinys*: 1 arbat.š.
  • Asafetida: 0,3 arbat.š.
  • Kardamonas (ankštys): 2 vnt.
  • Juodas pipiras: 5 vnt.
  • Lauro lapai: 2-3 vnt.
  • Gvazdikėliai: 4-5 vnt.
  • Ciberžolė: 1,5 arbat.š.
  • Kalendros sėklos (maltos): 1,5 arbat.š.
  • Kalendros lapeliai: 30 g
  • Druska: 4 arbat.š.

* "5 prieskoninių mišinys" – tai vienodomis santykinėmis dalimis sudarytas mišinys iš kumino, pankolio, ožragės, juodgrūdės ir baltųjų ar juodųjų garstyčių sėklų.

Indai:

  • gili keptuvė su dangčiu arba puodas storu dugnu
  • paprastas 2-2,5 l talpos puodas.

_____________________________________________________

Įpilame į paprastą puodą 1,5 l vandens, įberiame 1,5-2 arbat.š. druskos ir 0,5 arbat.š. ciberžolės. Užvirus vandeniui, suberiame sojos kubelius. Sumažiname ugnį ir verdame 20-25 min. Kartais pamaišome. Kitas būdas paruošti soją: galima ją tiesiog užmerkti 30 minučių į verdantį vandenį. Prieš sudedant soją į vandenį BŪTINA suberti druską bei ciberžolę ir gerai išmaišyti. Soja, įmesta į vandenį, iškart sugeria skystį. Tad jei skystis bus prėskas – prėska bus ir soja. Kai soja bus išvirusi, nupilame vandenį ir nusunkiame pačius sojos kubelius. Tai galima padaryti grūstuve ar kiek mažesniu dangčiu nei puodas – t.y. išspaudžiame iš sojos vandens perteklių.

Kol soja verda, galime paruošti ir pradėti kepinti daržoves. Nuplauname, nuskutame ir supjaustome bulves kubeliais, morkas griežinėliais, perpjautais pusiau. Nuplikome verdančiu vandeniu pomidorą, nulupame odelę ir pertriname per burokinę trintuvę.

Įkaitiname puodą, įpilame 4-5 šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkaista, sudedame 2-3 lauro lapelius, 5 juodus pipirus, 4-5 gvazdikėlius, 2 kardamono ankštis, 1 arbat.š. kumino arba 5 prieskonių mišinio. Pakaitiname ant vidutinės ugnies, kol prieskoniai pradės spragsėti ir paskleis savo aromatą. Kad sėklos nešokinėtų, pridenkime dangčiu. Įberiame 0,3 arbat.š. asafetidos ir dar 5-10 s pakaitiname. Tada supilame trintus pomidorus ir kepame maišydami 4-5 min. Suberiame 1 arbat.š. ciberžolės, 1,5 arbat.š. maltų kalendros sėklų ir dar 1-2 min pakepiname. Tada į keptuvę su paruoštu pagardu sudedame pjaustytas bulves ir morkas bei apkepame 5-7 min, nuolat maišydami. Sudedame išvirtą ir nusunktą soją ir viską kepame 2-3 min. Įberiame 1,5-2 arbat.š. druskos, įpilame 0,5 l verdančio vandens (vanduo turi pilnai apsemti bulves). Visą daržovių masę troškiname apie 20-25 min vis pamaišydami.

Kai bulvės išverda, maždaug 1/5 dalį bulvių sutriname medine lopetėle ar šaukštu į puodo šoną, kad gautume padažą. Išmaišome, uždengiame dangtį ir paliekame 5 min.

Prieš patiekiant, pabarstome supjaustytais kalendros lapeliais.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.