Troškintos bulvės su panyru ir žirneliais

4 - 5 porcijos

Gaminimo trukmė ~30-35 min.

Panyras – tai saldaus pieno sūris, labai populiarus vegetariniuose patiekaluose.

Reikalingi produktai:

  • Bulvės: 6 vnt.
  • Morkos : 2 vnt.
  • Aliejus: 2 š.
  • Pomidorai: 1 vnt. (sutarkuotas)
  • Žali žirneliai: 360g
  • Saldaus pieno sūris (panyras): 300-400 g
  • Vanduo: 0,5 l

Reikalingi prieskoniai:

  • Kumino sėklos arba 5 prieskonių mišinys*: 1 arbat.š.
  • Asafetida: 0,3 arbat.š.
  • Kardamonas: 2 ankštys
  • Juodas pipiras: 5 vnt.
  • Lauro lapai: 2-3 vnt.
  • Gvazdikėliai: 4-5 vnt.
  • Ciberžolė: 1,5 arbat.š.
  • Kalendros sėklos (maltos): 1,5 arbat.š.
  • Kalendros lapeliai: 30 g
  • Druska: 4 arbat.š.

* "5 prieskoninių mišinys" – tai vienodomis santykinėmis dalimis sudarytas mišinys iš kumino, pankolio, ožragės, juodgrūdės ir baltųjų ar juodųjų garstyčių sėklų.

Indai:

  • gili keptuvė su dangčiu arba puodas storu dugnu

________________________________________________

Nuplauname, nuskutame ir supjaustome bulves kubeliais, morkas griežinėliais ir perpjauname juos per pusę. Nuplikome verdančiu vandeniu pomidorą, nulupame odelę ir pertriname per burokinę trintuvę. Nuplauname kalendros lapelius.

Įkaitiname puodą, įpilame 4-5 šaukštus aliejaus, įdedame 2-3 lauro lapelius, 5 juodus pipirus, 4-5 gvazdikėlius, 2 kardamono ankštis, 1 arbat.š. kumino arba 5 prieskonių mišinio. Pakaitiname ant vidutinės ugnies, kol prieskoniai pradės spragsėti ir paskleis savo aromatą. Kad sėklos nešokinėtų, pridengiame dangčiu. Įberiame 0,3 arbat.š. asafetidos ir dar 5-10 s pakaitiname. Tada supilame trintus pomidorus ir kepame maišydami 4-5 min. Suberiame 1 arbat.š. ciberžolės, 1,5 arbat.š. maltų kalendros sėklų ir 1-2 min pakepame. Suberiame bulvių kubelius ir supjaustytas morkas, patroškiname paruoštame pagarde 10-15 minučių, nuolat maišydami. Suberiame žirnelius ir toliau viską troškiname 5 min.

Įberiame 1,5-2 arbat.š. druskos, įpilame 0,5 l verdančio vandens vandens (ar kiek daugiau, kad vanduo pilnai apsemtų bulves). Troškiname daržoves apie 20 min. vis pamaišydami. Sūrį supjaustome 1-1,5 cm dydžio kubeliais, dedame į paruoštas bulves. Viską kartu troškiname dar apie 5-10 min.

Išmaišome, uždengiame dangtį ir paliekame 5 min. Prieš patiekiant apibarstome smulkintais kalendros lapeliais.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"