Trinta cukinijų ir bulvių sriuba

Gaminimo trukmė 30 min.

6 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Cukinija (paruošta*): 500 g
  • Bulvės (paruoštos*): 250 g
  • Alyvuogių aliejus: 5 š.
  • Vanduo: 800 g
  • Grietinėlė (35% riebumo): pagardinimui

Reikalingi prieskoniai:

  • Juodgrūdė: 1 arbat.š.
  • Garstyčios baltos (sėklos): 2 arbat.š.
  • Asafetida: 2 arbat.š.
  • Druska: 2 arbat.š.

* „paruoštos“ daržovės – jau nuvalytos ir supjaustytos kepinimui

Indai:

  • Keptuvė kepimui
  • Medinė mentelė maišymui
  • Puodas
  • Trintuvas (blenderis)

_______________________________________________________

Nuvalome cukiniją, nuskutame bulves ir viską supjaustome kubeliais. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberiame juodgrūdės sėklas, garstyčių sėklas, asafetidą. Šiek tiek apkepiname prieskonius ir sudedame supjaustytas bulves ir cukiniją. Troškiname apie 10 - 15 min. ant vidutiniškos ugnies. Kepinant pastoviai maišome, kad visos daržovės vienodai gautų šilumos.

Tuo metu puode užviriname vandenį. Į verdantį vandenį sudedame karštas apkepintas daržoves, druską, uždengiame dangčiu ir paliekame pasitroškinti dar apie 15 – 20 min. Nukeliame nuo ugnies, šiek tiek pravėsiname ir viską sutriname blenderiu.

Prieš patiekiant pagardiname grietinėle. Tinka ir prieskoninės žolelės – bazilikas, rozmarinas. Patiekiame su juoda duona ar skrudinta balta duona.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.