Traškūs baklažanai

Patiks net ir tiems, kurie nėra ypač dideli šios daržovės mėgėjai, nes visa skonio paslaptis - baklažanų pamarinavime ir traškioje plutelėje. O su ryžiais ir skaniu pagardu šis patiekalas turi daug šansų tapti dažnu svečiu ant jūsų stalo.

Išeiga: 4 porcijos

Reikalingi produktai:

  • 1 didelis baklažanas
  • ryžių miltų
  • aliejaus kepimui

Reikalingi prieskoniai:

  • ¼ a.š. čili pipirų miltelių
  • ½ a.š. ciberžolės
  • 1 a.š. garam masalas
  • 1 a.š. mango miltelių (amčur)
  • druskos pagal skonį

Baklažaną supjaustome apie 1 cm storio riekelėmis ir pamerkiame 15 - 20 min. į pasūdytą vandenį.

Tada išimame, gerai nusausiname, sudedame į dubenį, suberiame visus prieskonius ir paliekame pasimarinuoti 5 - 7 min.

Keptuvėje įkaitiname aliejų, imame po vieną riekelę, apvoliojame ryžių miltuose ir kepame iš abiejų pusių, kol susidarys traški, gelsvai rusva plutelė, o viduriukas bus minkštas.

Iškepusius trumpam paliekame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Patiekiame su ryžiais ir mėgstamu pagardu.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene