Tahini (sezamų pastos) ir citrinų padažas

Šis padažas – maistingas ir puikus pagardas salotoms, daržovių kepsniukams, ar vasaros užkandžiams.

Reikalingi produktai:

  • Tahini (sezamų pasta): 2 š.;
  • Citrinos sultys: 2 š.;
  • Vanduo: 2 š.;
  • Alyvuogių aliejus: 2 š.;
  • Medus: ½ arbat.š.;
  • Melisos lapeliai: žiupsnelis.

Reikalingi prieskoniai:

  • Druska : pagal skonį;
  • Juodieji pipirai(malti): ½ a.š.;
  • Ciberžolė: ½ arbat. š.

Visus produktus išplakame smulkintuvu iki vientisos konsistencijos. Vandens kiekį reguliuojame pagal norimą padažo tirštumą.

Tahini (sezamų pastą) galima pasigaminti ir patiems: 85 g (300ml) sezamo sėklų ir 4 v.š. aliejaus. Sėklas pakepiname, sutriname smulkintuvu ir gauname 145 ml gardžios sezamų pastos.

 

Labai tinka su žaliosiomis migdolų salotomis.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"