Švelnus saldžiarūgštis obuolių čatnis (padažas)

Reikalingi produktai:

  • Obuoliai (nulupti, supjaustyti): 1 kg;
  • Abrikosai (džiovinti): 70 g;
  • Razinos (geriau geltonų): 70 g;
  • Spanguolės: 125 ml ar pusė puodelio;
  • Šviežias imbieras (tarkuotas): 1 š.
  • Ghi: 2-3 š.;
  • Vanduo: 250 ml ar 1 puodelis;
  • Rudasis cukrus: 80 g.
  • Druska: ½ arbat.š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Ciberžolės ½  arbat.š.;
  • Juodieji pipirai: 1/3 arbat.š.
  • Juodgrūdė: 1 arbat.š.
  • Kumynas ½  arbat.š.;
  • Cinamonas(maltas): ½ arbat.š.
  • Anyžius (maltas) ½  arbat.š.
  • Kalninis dašis: žiupsnelis.

 

 

Pirmiausia pakepiname  kuminą, tada beriame imbierą, po kelių sekundžių juodgrūdę, pamaišom. Suberiame visus likusius  prieskonius. Sudedame vaisius, įpilame vandens, beriame druską ir cukrų. Troškiname, kol obuoliai suminkštėja. Suberiame spanguoles, uždengiame dančių ir dar apie 8 min. troškiname.  Išjungiam ugnį. Atvėsiname ir sutrinam.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"