Špinatai su panyru (saldaus pieno sūriu)

Gaminimo trukmė 35-40 min.

4 porcijos

Panyras – tai saldaus pieno sūris, labai populiarus vegeriniuose patiekaluose. Jis labai tinka įvairiems troškiniams, nes prie aukštos temperatūros netežta, kaip varškės sūris ir nesilydo, kaip fermentinis.

Reikalingi produktai:

  • Špinatai (šaldyti ar švieži): 800 g
  • Panyras (saldaus pieno sūris): 300 g
  • Pomidorai (vidut.): 4-5 vnt.
  • Imbiero šaknis: 50 g
  • Kukurūzų aliejus: 4-5 š.
  • Čili pipiras: 1 vnt.

Reikalingi prieskoniai:

  • Kuminas (sėklos): 2 arbat.š.
  • Asafetida: 0,5 arbat.š.
  • Kalendra (malta): 1 arbat.š.
  • Karis: 1/3 arbat.š.
  • Garam masala: ¼ arbat.š.
  • Druska: 2 arbat.š.

Indai:

  • Keptuvė aukštais kraštais

Prieš gaminant:

Pomidorus nuplauname, nuplikome verdančiu vandeniu (taip lengviau nusiima žievelė) ir susmulkiname blenderiu arba sutarkuojame per tarką. Panyrą supjaustome kubeliais (galima juos lengvai apkepinti ant kukurūzų aliejaus).

____________________________________________________________

Šviežius špinatus nuplauname, pradžioviname ir smulkiai supjaustome (naudojame tik lapus – stambius kotelius nupjauname) arba sutarkuojame per smulkią tarką.

Į įkaitintą keptuvę pilame aliejaus, beriame smulkiai supjaustytą čili pipirą ir pakepiname, kol jis patamsės. Tada suberiame kumino sėklas ir taip pat kepiname ant mažos ugnies, kol jos pasidaro šviesiai rudos spalvos ir paskleidžia kvapą. Pabarstome asafetida ir po 15 s sudedame smulkiai sutarkuotą imbierą.

Kai tik imbieras įgaus auksinį atspalvį, supilame tarkuotų pomidorų tyrę ir pakepiname 1-2 min. Tuomet sudedame špinatus ir padidiname ugnį. Kai švieži špinatai susmegs (jei naudojame šaldytus, – kai jie visiškai atšils), dedame kalendrą, druską ir tolia troškiname 15 min. Sudedame panyrą, karį ir garam masalą. Kai špinatai pasidarys labai tamsiai žalios spalvos, troškiname dar 10 min.

Patarimai:

Špinatai labai tinka su ryžių patiekalais.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene