Sojos kotletukai

Gaminimo trukmė 40 min.

Reikalingi produktai:

  • Sojos faršas: 7 š.
  • Morkos (didelės): 2-3 vnt.
  • Cukinija: 200 g
  • Rupaus malimo miltai (kvietiniai): 10 š.
  • Vanduo: 200 g
  • Sojos padažas: 1 arbat.š.
  • Manų kruopos: 2 š.
  • Sėlenos: 4 š.

 

Reikalingi prieskoniai:

  • Saulėgrąžų sėklos (valytos): 2 š.
  • Ciberžolė: 0,5 arbat.š.
  • Druska: 1 arbat.š.
  • Raudonieji pipirai-čili (malti): 0,5 arbat.š.
  • Asafetida: 0,3 arbat.š.
  • Kuminas (maltas): 0,5 arbat.š.
  • Kalendra (malta): 0,3 arbat.š.
  • Garam masala: 0,5 arbat.š.
  • Imbieras (maltas): 0,5 arbat.š.
  • Baltas sezamas (sėklos): 2 š.

Indai:

  • Indas kotletukų masei paruošti
  • Keptuvė

Prieš gaminant:

Verdančiame vandenyje ištirpiname 0,5 arbat.š. druskos, 0,25 arbat.š. maltų čili pipirų ir ciberžolę, sojos padažą. Šiame vandenyje išmirkome sojos faršą – ilgiausiai 5 min., kol visiškai susigers vanduo. Kol soja brinksta, puodą reikia uždengti.

____________________________________________________________

Kol soja brinksta, per burokinę tarką sutarkuojame cukiniją. Taip pat sutarkuojame morkas ir apkepiname aliejuje (aliejaus turi būti daug, kad masė nebūtų per daug sausa). Sumaišome visas sudėtines dalis – išmirkusį sojos faršą, miltus, morkas, per burokinę tarką sutarkuotą cukiniją, sėlenas, 0,25 arbat.š. čili ir visus kitus prieskonius. Pilame vandens tiek, kad gautume masę, tinkamą kotletukams formuoti. Formuojame kotletukus, apvoliojame juos miltuose ir dedame į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi. Apkepiname abi kotletukų puses, kol jie paruduos.

Patarimai:

Jei jums liko virtų ryžių ar košių (sorų, avižų, kviečių, miežių), galima jas taip pat panaudoti kotletukų masei ruošti.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.