Smėlinis obuolių pyragas

 

Reikalingi produktai

  • Sviestas: 200 gr
  • Grietinė: 2 š.
  • Cukrus: 3 š.
  • Kvietiniai miltai: 2 stiklinės
  • Obuoliai: 6 vidut. dydžio
  • Spaustos 0,5 citrinos sultys
  • Druskos žiupsnis

Reikalingi prieskoniai

  • Kepimo milteliai: 1 arbat.š.
  • Cinamonas (maltas): 1 š. (nubrauktas)

Indai:

Dubuo tešlai minkyti

Skarda kepimui orkaitėje.

_______________________________________________

Į dubenį sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kambario temperatūros sviestą, 1 šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir grietinę. Viską gerai suminkome į vientisą tešlą. Ją dedame į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.

Tuo metu supjaustome obuolius, juos apibarstome cukrumi ir apšlakstome pusės citrinos sultimis.

2/3 sustingusios tešlos per burokinę tarką sutarkuojame tiesiog į kepimo skardą. Ant tešlos tarkinių sudedame paruoštus obuolius, pabarstome cinamonu ir užtarkuojame likusią tešlos dalį.

Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 min.

 

Patarimas:

Pyragą galima valgyti šiltą. Gardu derinant su ledais.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.