Slyvų čatnis su levandomis

Saldžiai rūgštelėjęs slyvų skonis, paryškintas datulių sirupo saldumu, čili karštis, viliojantis levandų dvelksmas, susimaišęs su kitų prieskonių derme…belieka džiaugtis nuostabiu rudeniu.

Reikalingi produktai:

  • Lydytas svietas – ghi: 2 valg.š.
  • Slyvos (smulkintos): 2 puodeliai
  • Datulių sirupo: 2 valg.š.
  • Imbieras (tarkuotas): 1 arbat.š.
  • Žaliasis pipiras: 1 vnt.

 

Reikalingi prieskoniai:

  • Juodosios garstyčios (sėklos): 1 arbat.š.
  • Ciberžolė: 1/2 arbat.š.
  • Druska: 1,25 arbat.š. (pagal skonį)
  • Juodi pipirai (malti): 1/3 arbat.š.
  • Anyžius: 2 žvaigždelės
  • Cinamonas: 5 cm lazdelė
  • Levandų žiedai: žiupsnelis

Slyvas perpjauname pusiau, išimame kauliukus ir supjaustome kubeliais.

Ant vidutinės ugnies prikaistuvyje įkaitiname ghi, suberiame susmulkintą imbierą, pamaišome, beriame juodųjų garstyčių sėklas, uždengiame. Kai liausis spragėjusios, suberiame juoduosius pipirus, ciberžolę, cinamono lazdelę, anyžiaus žvaigždeles, smulkintus čili. Maišydami pakepiname 30 s. Sudedame slyvas, suberiame druską. Vis pamaišydami verdame 15 min, kol nugaruos dalis skysčio. Išimame cinamono lazdelę, supilame datulių sirupą, suberiame sutrintas džiovintas levandas ir dar kokias 5 min. pakaitiname maišydami ant ugnies.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene