Šiltos žaliųjų lęšių salotos

Sočios, maistingos ir tokios gardžios, kad net jokių priedų nebereikia... Tuo pačiu tiks ir prie daugelio kitų patiekalų, nes puikiai papildys jų skonį.

Išeiga: 4-5 porcijos.

Reikalingi produktai:

  • Žalieji arba rudieji lęšiai: 200 g
  • Morkos: 400 g
  • Oranžinis moliūgas: 200 g
  • Ghi: 2-3 valg. š.
  • Saliero šaknis: 200 g
  • Imbiero šaknis (smulkiai pjaustyta): 2 a. š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Ciberžolė: ½ a. š.
  • Saldžiųjų paprikų milteliai: 1 a. š.
  • Kalendros sėklos (maltos): 1 a. š.
  • Kmynų sėklos (maltos): ½ a. š.
  • Druska: 2-2½ a. š. (arba pagal skonį)
  • Juodieji pipirai (malti): ¼ a. š.
  • Asafetida: ¼ a. š.
  • Čiobreliai (džiovinti): 1 a. š.
  • Šv. žalumynų (petražolių, krapų)


Išverdame lęšius (prieš tai geriau pamirkome bent jau ~2 val., tada jie išvirs per 15 min.), nukošiame. Šiek tiek nuoviro paliekame. Moliūgą supjaustome smulkiais kubeliais, saliero gumbą ir morkas sutarkuojame burokine trintuve. Gilioje keptuvėje įkaitiname ghi, suberiame imbierą, po kelių sekundžių - asafetidą, sudedame daržoves, išmaišome. Suberiame ciberžolę, paprikų miltelius, maltą kalendrą, kmynus. Kokias dvi minutes pakepiname daržoves maišant, tada įpilame kelis šaukštus lęšių nuoviro, sumažiname ugnį, keptuvę uždengiame ir troškiname, kol daržovės suminkštės. Sukrečiame lęšius, išmaišome, įberiame druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių. Po kelių minučių nuimame keptuvę nuo ugnies. Patiekiant apibarstome žalumynais. Šiam troškiniui labai tinka salstelėjęs skonis. Jei morkos nėra saldžios, galima įpilti šlakelį natūralaus sirupo.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.