Saldžiosios bulvės (egzotiškas patiekalas iš saldžiųjų bulvių, avinžirnių ir špinatų)

4 porcijos (didelės)

Gaminimo trukmė ~ 50 min

Saldžiosios bulvės – atskira bulvių rūšis. Jos paprastai yra didesnės nei įprastos bulvės, pailgos formos, nusmailėjančiais galais. Jų spalva – neįprastai ryški oranžinė, o skonis – tikrai saldus!

Reikalingi produktai:

  • Saldžiosios bulvės: 2 vnt.
  • Imbiero šaknies gumbas
  • Čili pipirai (nedideli): 1 vnt.
  • Avinžirniai (virti arba konservuoti): 400 g
  • Kokoso riešutų pienas: 400 g
  • Kokoso riešutų drožlės
  • Špinatų lapai: 2 saujos
  • Pomidorai: 2 vnt.
  • Pomidorų pasta: 2 valg.š.
  • Augalinis aliejus

Reikalingi prieskoniai:

  • Asafetida: ~1arb š.
  • Paprikos milteliai: ~1arb š.
  • Kuminas (sėklos) : ~1arb š.
  • Garstyčių sėklos (juodos) : ~1arb š.
  • Kalendra (malta) : ~1arb š.
  • Ciberžolė: žiupsnis
  • Išspaustos laimo sultys: 0,5 vaisiaus

Indai:

  • Keptuvė aukštais kraštais ar puodas storu dugnu

Prieš gaminant:

Avinžirnius galite pirkti skardiniuose indeliuose (jau paruošti naudojimui). Jei ruošite patys, juos reikia iš anksto išvirti. 

Nuskuskite ir supjaustykite kubeliais saldžiąsias bulves. Susmulkinkite čili pipirus ir imbiero šaknį (galite smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti).

____________________________________________________________

Įkaitinkite augalinį aliejų ir suberkite prieskonius (visus, išskyrus ciberžolę): pradėkite nuo garstyčių ir kumino sėklų, o kai jos įkaitusios pradės šokinėti, suberkite likusius. Sudėkite smulkintą imbiero šaknį ir čili pipirą.

Praėjus 1 min, suberkite kokoso drožles ir dar 1 min aktyviai maišykite. Sudėkite saldžiąsias bulves. Kepkite 7-8 min, kol bulvės pradės minkštėti ir jų spalva patamsės. Pridėkite 2 valg.š. pomidorų pastos, apkepinkite 2 min ir tada sudėkite smulkintus pomidorus. Kelias minutes pakepinus, sudėkite avinžirnius ir supilkite kokoso pieną. Įberkite žiupsnį ciberžolės. Uždenkite dangčiu ir palaukite apie 5 min, kol masė sutirštės.

Sudėkite 2 saujas špinatų lapų. Špinatai labai greitai nuo karščio praranda savo tūrį, todėl į mišinį juos dėkite palaipsniui. Visą mišinį dar kaitinkite ~5 min.

Patarimai:

Galite pagardinti druska, juodaisiais pipirais, cukrumi, išspaustomis laimo sultimis.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"