Saldainiukai su kerobu

Reikalingi produktai:

  • Kokosų aliejus: 1 puodelis
  • Džiovintos datulės be kauliukų: 2 puodeliai
  • Džiovinti obuoliai: 1 puodelis;
  • Džiovinti abrikosai: 1 puodelis;
  • Kerobas : 1 ar 1,5 puodelio.

Reikalingi prieskoniai:

  • Cinamonas : ½ a.š.
  • Druska: žiupsnelis
  • Prieskonių mišinys Garam masala: žiupsnelis.

 

Papuošimui:

  • Kokoso drožlės
  • Cukatos
  • Smulkintų riešutų

Visus vaisius užmerkiame mažiausiai 30 min. (kietesnius geriausia palikti per naktį). Išmirkytus obuolius, datules, kerobą, prieskonius, aliejų dedame į blenderį ir malame kol gauname vienalytę masę (vaisių labai smarkiai nusunkti nereikia, nes bus lengviau juos sumalti). Pusę masės dedame į kepimo popieriumi išklotą formą, paskirstome susmulkintus mirkytus abrikosus, užklojame likusia saldainukų mase. Viršų pabarstome kokosų drožlėmis, apelsinų žievelių ir imbiero cukrintiniais, riešutukais.

Dedame į šaldytuvą. Per 30 min. saldainiukų masė sustingsta. Išėmę iš šaldytuvo, supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir patiekiame. Prieš vaišinant geriausia kuo ilgiau laikyti šaldytuve.

Pastaba:

Galite rinktis vis kitokius džiovintus vaisius, prieskonius ar priedus. Nustebinsite nauju skanumynu su paslaptimi.

 

SKANAUS!

 

apie Kerobą

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.