Raudonųjų lęšių dalas

Dalas – skaldyti ankštiniai. Taip pat vadinamas ir iš jų paruoštas patiekalas. Tai pagrindinis baltymų šaltinis vegetarinėje mityboje.

4-5 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Lydytas sviestas – ghi: 2 valg.š.
  • Pomidorai: 2 vid. vnt. (apie 220g)
  • Vanduo: 2 puodeliai*
  • Raudonieji lęšiai: 200g
  • Imbieras (tarkuotas): 1 arbat.š.

 

*puodelis – apie 250 ml

Reikalingi prieskoniai:

  • Asafetida: 1/3 arbat.š.
  • Kuminas (sėklos): 1 arbat.š.
  • Juodųjų garstyčių (sėklos): 1 arbat.š.
  • Ciberžolė: 1/2 arbat.š.
  • Čili pipiras: 1/3 ankšties
  • Druska: 1 arbat.š. (pagal skonį)
  • Juodi pipirai (malti): 1/3 arbat.š.
  • Švieži žalumynai (gali būti visokie, bet labiausiai tiktų čiobreliai ir raudonėliai).

Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitiname ghi sviestą, suberiame kuminą, vėliau, maždaug po 10 sekundžių imbierą, pamaišome, po kelių sekundžių beriame garstyčių sėklas. Kai nustos spragsėti, beriame maltų juodųjų pipirų, asafetidos, susmulkintą čili pipiriuką.

Pamaišome ir po kelių sekundžių supilame nuplautus lęšius. Gerai išmaišome, kad lęšiai pasidengtų sviestu ir įsigertų prieskonių mišinio, pakepiname apie 1 min. Tada suberiame ciberžolę, pilame vandenį ir verdame uždengtame puode kol lęšiai visiškai suminkštės (apie 25 min.). Likus 10 min. iki virimo pabaigos sudedame nuluptus ir susmulkintus pomidorus, įberiame druskos.

Išjungiame ugnį ir sutriname dalą trintuvu iki vienalytės konsistencijos.

Papuošiame šviežiais žalumynais ir patiekiame.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.