Raita (kefyras su prieskoniais, agurkais, kukurūzais)

4 porcijos.

Gaminimo laikas ~ 15 min.

Reikalingi produktai:

  • Kefyras 3,2%: 1 l
  • Agurkas: 1 vnt. vidutinio dydžio (tarkuotas burokine tarka)
  • Saldūs konservuoti kukurūzai (be skysčio): 180 g

 

 

Reikalingi prieskoniai:

  • Kuminas (maltas): 1/6 arbat.š.
  • Kepintas kuminas* (maltas): 1/5 arbat.š.
  • Čat-masala (prieskonių mišinys): 1/5 arbat.š.
  • Garam-masala (prieskonių mišinys): ant arbat.š.galiuko
  • Druska: 1/4 arbat.š.
  • Juodoji druska: 1/4 arbat.š.
  • Garstyčių aliejus: 1 š.
  • Kalendros lapeliai: 25-30 g.
  • Mėtos lapeliai: 4-5 vnt. 

* Kepintas kuminas – tai sausoje keptuvėje pakaitintos kumino sėklos. Kai dalis sėklų pasidaro tamsiai rudos spalvos, jos nukeliamos nuo ugnies, atvėsinamos ir sumalamos. Gaunamas tamsios spalvos, specifinio kvapo prieskonis.

Supilkite kefyrą į emaliuotą arba stiklinį indą (puodą). Riebų kefyrą galima 10-15% atskiesti vandeniu. Sudėkite visus prieskonius, įpilkite aliejų, sudėkite tarkuotą agurką, kukurūzus. Suberkite smulkiai supjaustytus ir šiek tiek paspaustus mėtos lapelius. Taip pat suberkite smulkiai supjaustytus kalendros lapelius ir palikite 10-15 minučių, kad pastovėtų.

Raita gali būti patiekiama kaip atskiras patiekalas, kuris duodamas prieš pietus arba ji gali būti patiekiama kartu su troškintomis daržovėmis, bulvėmis, pulao, dalu, ryžiais ir kt. patiekalais.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.