Pomidorų čatnis (padažas)

Gaminimo trukmė 40-50 min.

Reikalingi produktai:

  • Pomidorai: 8 vnt.
  • Lydytas sviestas: 2 š.
  • Šviežias imbieras (tarkuotas): 1 š.
  • Cukrus: 4 š.
  • Druska: 1 arbat.š.
  • Vanduo: 4 š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Garstyčių sėklos: 2 š.
  • Švieži aitrioji paprika (smulkiai pjaustyta): 1 didelė ankštis
  • Cinamono lazdelė (laužyta): 1 vnt.
  • Kuminas (sėklos): 1 arbat.š.
  • Kalendra (malta): 2 arbat.š.
  • Gvazdikėliai: 5 vnt.
  • Lauro lapeliai: 1 vnt.
  • Asafetida: žiupsnis

Indai:

  • Puodas

____________________________________________________________

Nuplikome pomidorus verdančiu vandeniu – taip lengvai nulupsime jų odelę. Nuluptus pomidorus smulkiai sutarkuojame (galime sumalti blenderiu), įpilame 2 š. vandens.

Vidutinio dydžio puode įkaitiname lydytą sviestą ant vidutinės ugnies ir įberiame garstyčių sėklas, kuminą ir gvazdikėlius. Pridengiame dangčiu. Kai sėklos pradės spragsėti, sudedame tarkuotą imbierą, smulkintą papriką ir likusius prieskonius, išskyrus asfetidą ir, vis pamaišydami, pakepiname apie 1 min.

Sudedame sutarkuotų pomidorų masę, asafetidą, druską. Verdame neuždengę dangčiu ant mažos ugnies apie 20-30 min., vis pamaišydami. Ir toliau maišydami supilame cukrų ir padidinam ugnį. Energingiau maišome dar 5 min., kol čatnis pradės tirštėti ir taps pomidotų padažo tirštumo.

Išrenkame gvazdikėlius, lauro lapelį, cinamono lazdeles. Perpilame čatnį į indą ir atvėsiname.

Patarimai:

Pomidorų čatnis tinka beveik su bet kokiais patiekalais kaip padažas ar užtepas.

 

SKANAUS!

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"