Panyr pakoros (saldaus pieno sūrio kepsneliai)

4 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Panyras 115 g
  • Jogurtas: 2 š.
  • Kukurūzų arba tapijokos krakmolas: 4 š.
  • Imbieras (tarkuotas) :1 arb. š
  • Žaliasis čili (susmulkintas): 1 vnt.
  • Druska: 1/2 arb. š.
  • Kalendra, petražolės, krapai (susmulkinti)
  • Aliejus kepimui

Reikalingi prieskoniai:

  • Ciberžolė:1/2 arb. š.
  • Kumynas (maltas): 1/2 arb. š.
  • Soda:1/8 arb. š.
  • Druska :1/2 arb. š.

Tešlai:

  • Avinžirnių miltų: ½ puod.
  • Kumynas (maltas): ½ arb.š.
  • Ciberžolė: ¼ arb.š.
  • Soda: 1/8 arb.š.
  • Vanduo: ¼ puod.
  • Druska: ½ arb.š.

Panyrą supjaustome nedideliais kubeliais, gaunasi apie 15 gabaliukų. Dubenyje sumaišome jogurtą, krakmolą, druską, imbierą, čili ir žalumynus. Sudedame panyro gabalėlius ir atsargiai apmaišome, kad visi gabaliukai gražiai pasidengtų jogurto pasta. Tešlai, sumaišome visus sausus produktus su prieskoniais dubenyje. Pilame po truputį vandenį ir maišome. Tešla turi būti tirštokos grietinės konsistencijos. Gilesnėje keptuvėje įkaitiname aliejų (turi būti aliejaus sluoksnis apie 2.5 cm ) ant vidutinės ugnies. Merkiame po vieną panyro kubelį į tešlą ir atsargiai įleidžiame į aliejų. Kepame nedidelėmis porcijomis, apie 5 min., karts nuo karto apverčiame, kad gražiai apskrustų visos pusės. Iškepusias išgriebiame kiaurasamčiu ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamu čatniu.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"