Pakoros (daržovių kepsneliai)

4 porcijos (~30 pakorų)

Reikalingi produktai:

  • Žalieji čili (smulkinti): 2 vnt.
  • Susmulkinti žalumynai (kalendros, petražolių, krapų): 2 š.
  • Nuvalytos daržovės: 350 g. (1 bulvė; 8 kalafioro žiedynėliai; ½ mažos cukinijos);
  • Aliejus kepimui

Reikalingi prieskoniai:

  • Kalendra (malta): 1 arb. š.
  • Kumynas: 1 arb. š.
  • Ciberžolė : 1/2 arb. š.
  • Cinamonas (maltas): ¼ arb. š.

 

Tešlai :

  • Avinžirnių miltai: 1 puodelis (250 g)
  • Ryžių miltai: 3 š.
  • Vanduo: ¾ puodelio
  • Druska: 1 arb. š.

 

Sumaišome visus sausus produktus su prieskoniais dubenyje (ryžių miltai suteikia traškumo). Pilame po truputį vandenį ir maišome. Tešla turi būti tirštos grietinės konsistensijos. Sudedame smulkintą čili ir žalumynus. Daržoves supjaustome plonais griežinėliais. Ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų gilesnėje keptuvėje (turi būti ~2,5 cm gilumo) . Merkiame po vieną daržovių griežinėlį į tešlą ir atsargiai įleidžiame į aliejų. Kepame nedidelėmis porcijomis, ~4 min., karts nuo karto apverčiame, kad gražiai apskrustų visos pusės.

Iškepusias pakoras išgriebiame kiaurasamčiu ant popierinio rankšluosčio. Patiekiame su mėgstamu čatniu (padažu).

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.