Orkaitėje keptos daržovės

Išeiga: 3 porcijos

Traškios ir lengvai pagaminamos.

Reikalingi produktai :

  • daržovės, pjaustytos lazdelėmis arba griežinėliais (saldžiosios bulvės, salieras, kalafioras, morkos, brokolis): 700 g ;
  • alyvuogių aliejus: 2 š.;
  • šviežia kalendra ¼ puodelio
  • žalioji citrina: 1 vnt.

Reikalingi prieskoniai:

  • džiovinti čiobreliai: žiupsnelis;
  • kmynai: 2 arbat. š.;
  • sezamo sėklos: 2 š.;
  • druska: 1/2 arbat.š.

 

 

 

Orkaitę įkaitiname iki 200C. Nulupame ir supjaustome daržoves ~1 cm lazdelėmis arba griežinėliais. Sudedame į kepimo skardą, pašlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome kmynais, čiobreliais ir sezamo sėklytėmis, druska. Nuskabome kalendrų lapelius ir stambiai supjaustome. ¾ visos kalendros apibarstome daržoves, o likusią dalį atidedame. Pamaišome daržoves, kad jos tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais. Kepame orkaitėje ~20 min., apverčiame ir kepame toliau dar ~15 min. arba kol daržovių krašteliai švelniai pageltonuos. Ištraukę iš orkaitės ir sudėje į lėkštę, apibarstome atidėtais kalendros lapeliais ir apšlakstome žaliųjų citrinų sultimis.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene