Obuolių, salierų, anakardžių sriuba

Reikalingi produktai

  • Obuoliai (vidut.): 3-4 vnt.
  • Salierų stiebai (dideli): 4 vnt.
  • Saliero šaknis (415 g): vnt.
  • Sviestas ghy: 3 š.
  • Vanduo/daržovių sultinys: 1,5 l
  • Anakardžių riešutai: 120 g

Prieskoniai

  • Čiobreliai: 1,5 š.
  • Asafetida: 2 arbat. š.
  • Juodieji pipirai (malti): 2 žiupsneliai
  • Druska: 2 žiupsneliai
  • Petražolės: 2 saujos

Indai:

Blenderis.

 

Prieš gaminant:

Pamerkti anakardžių riešutus į vandenį mažiausiai 2 valandom.

_____________________________________________________

Į verdantį vandenį sudedame nuvalytą, susmulkintą saliero šaknį. Verdame apie 20 minučių, kol salieras visiškai suminkštės. Kol verda saliero šaknis, keptuvėje įkaitiname ghy sviestą ir 8 min. kepiname jame smulkintus saliero stiebus. Vėliau sudedame asafetidą, čiobrelius ir obuolius. Viską pakepame dar apie 5 min. Pakepintą masę, mirkytus anakardžių riešutus, smulkiai supjaustytas petražoles, maltus juoduosius pipirus sudedame į verdamą sultinį. Verdame apie 15 min. Įberiame druską. Kelias minutes palaikome nuėmę nuo ugnies. Visą masę sumalame blenderiu. Jei naudojome džiovintus čiobrelius, jų šakelės nesusimala. Prieš dedant, reiktų nuskabyti tik lapelius ir žiedelius.

Patiekdami pabarstome smulkintomis petražolėmis.

 

Pastaba: geriau naudoti ne rūgščius obuolius.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"