Obuolių-manų pyragas

Gaminimo trukmė ~ 1 val. 

Reikalingi produktai:

  • Miltai (I rūšis): 1 stiklinė
  • Manų kruopos: 1 stiklinė
  • Cukrus: 1 stiklinė
  • Sviestas: 200 g
  • Obuoliai: 6-7 vnt. (vidutinio dydžio) 

Reikalingi prieskoniai:

  • Cinamonas (maltas)

 

Indai:

  • Dubuo pyrago masei paruošti
  • Dubuo tarkuoti obuolius
  • Tarka (burokinė)
  • Kepimo forma

____________________________________________________________

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė kaista, miltus, manų kruopas ir cukrų sumaišome dubenyje. Iš obuolių išimame seklytes ir juos sutarkuojame burokine tarka arba kitaip susmulkiname. Į kepimo indą beriame sluoksnį miltų-manų-cukraus mišinio (apie 1 cm storio), tada dedame sutarkuotų obuolių sluoksnį, ant jų vėl beriame sausą produktų mišinį, vėl obuolius ir likusią dalį mišinio. Viską šiek tiek paspaudžiame su šauktu ir užtarkuojame ant viršaus sviestą. Viską pabarstome cinamonu.

Pyragą dedame į orkaitę ir kepame apie 40-50 minučių, kol viršus gražiai paruduos.

Patarimas:

Ypatingai skanu valgyti šiltą pyragą su ledais!

 

SKANAUS!

atgal į Receptai

 

 

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.