Obuolių čatnis (padažas)

Gaminimo trukmė 30 min.

Reikalingi produktai:

  • Obuoliai (vidutiniai): 6 vnt.
  • Lydytas sviestas: 4 š.
  • Šviežias imbieras (tarkuotas): 4 arbat.š.
  • Cukrus: 4 š.
  • Vanduo: 4 š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Cinamono lazdelė (laužyta): 2 vnt.
  • Anyžius (sėklos): 1 arbat.š.
  • Razinos: 50 g (pgl. skonį)
  • Aitrioji paprika (smulkiai pjaustyta): 1 didelė ankštis
  • Gvazdikėliai: 5 vnt.
  • Ožragė: 1 arbat.š.
  • Asafetida: žiupsnis

Indai:

  • Puodas

____________________________________________________________

Nuplauname obuolius, nulupame ir supjaustome mažais gabalėliais, pašalindami sėkleles.

Puode įkaitiname lydytą sviestą. Kai jis pradeda garuoti, dedame tarkuotą imbierą, smulkintas cinamono lazdeles, anyžiaus sėklas, pipirą ir gvazdikėlius. Viską maišydami apkepiname, kol anyžiaus sėklos patamsėja (apie 30 s). Įberiame ožragę ir asafetidą, o tada jau ir supjaustytus obuolius. Maišome 5-6 min., kol obuoliai parausta ir apskrunda. Įpilame vandens.

Pridengiame dangčiu ir verdame apie 15 min., dažnai maišydami, kol obuoliais visai suminkštės. Suminkome juos puode. Dedame cukrų, padidiname ugnį ir nuolat maišome, kol čatnis sutirštės. Išrenkame cinamono lazdeles ir gvazdikėlius.

Patarimai:

  • Patiekite su karštu puri (rytietiška duona), ryžiais arba su saldumynais.
  • Gerą obuolių čatnį galima paruošti iš bet kokios rūšies obuolių. Parinkite stiprius, prinokusius vaisius. Labai dideli ar minkšti obuoliai šiam patiekalui gaminti netinka.
  • Jei norite, galite visai nedėti asafetidos ar dėti mažiau pipirų.
  • Pagal šį receptą galima gaminti taip pat ir čatnius iš kitų vaisių: persikų, slyvų, abrikosų, mango, guavų, agrastų, juodųjų serbentų.

 

SKANAUS!

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.