Mung dalo ir ryžių kotletukai

Mung dalas – vienas iš geriausiai virškinamų ankštinių. Labai maistingi, daug baltymų turintys kotletukai pasotins ilgam. Daržovės šiems kotletukams suteikia lengvumo.

8 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Mung dalas: 200g
  • Virti ryžiai: 1 puodelis (ar 70 g nevirtų)
  • Avinžirnių miltai: 3 valg.š.
  • Morka: 1 vnt.
  • Saliero šaknis: 1 vnt.
  • Aliejaus kepimui

Reikalingi prieskoniai:

  • Asafetida: 1/4 arbat.š.
  • Kuminas (kepintas, maltas): 1 arbat.š.
  • Imbieras (tarkuotas): 1 arbat.š.
  • Kalendra (malta); 1/4 arbat.š.
  • Druska: 1 arbat.š. (pagal skonį)
  • Juodi pipirai (malti): 1/3 arbat.š.
  • Šviežūs žalumynai

Nuplautą mung dalą mirkykome per naktį. Išmirkus dar kartą nuplauname ir sutriname smulkintuvu. Morką ir salierą smulkiai sutarkuojame. Į smulkintą dalą sudedame virtus ryžius, daržoves, suberiame prieskonius, avinžirnių miltus. Viską gerai išmaišome. Iš gautos masės formuojame kotletukus. Kepame keptuvėje įkaitintuose riebaluose ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol susidarys traški rusva plutelė. Galima kepti ir okaitėje.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.