Morkų khiras

Khiras – vienas populiariausių šventinių desertų Indijoje. Dažniausiai gaminamas iš ryžių, skaldytų kviečių ar smulkių makaroniukų, pieno, cukraus, pagardinamas prieskoniais ir riešutais. Morkų khiras neįprastas desertas, bet tikrai verta paragauti. Užburia savo sodria ir labai švelnia konsistencija, riešutų ir prieskonių aromatas dar labiau sustiprina įspūdį…

Išeiga: 4 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Morkų (smulkiai tarkuotų): 400 g
  • Migdolų pieno (galima rinktis kt. norimų riešutų pieną): 3 puodeliai*
  • Vandens: 1/4 puodelio*
  • Migdolų (nuluptomis odelėmis): 10 vnt. (apie 10 g)
  • Razinų: 45 g
  • Cukraus: 60 g
  • Pistacijų riešutų (nesūdytų): 6 - 7 vnt.
  • Lydyto sviesto ghi: 2 v.š.
*1 puodelis – apie 250 ml

Reikalingi prieskoniai:

  • Kardamono (malto): 1 a.š.
  • Šafrano: kelių plaušelių (nebūtinai)

Puode įkaitintame ghi ir 5 - 7 min. pakepiname tarkuotas morkas. Supilame 1 puodelį pieno ir kaitinant maišome, kol morkos sugers visą skystį. Atvėsusį mišinį su vandeniu ir migdolais sutriname į vientisą masę. Į gautą masę supilame likusį pieną ir vėl kaitiname puode 3 - 4 min. Tada suberiame cukrų, prieskonius ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Išjungiame ugnį. Kai masė atvės, išpilstome į indelius, viršų pabarstome smulkintomis pistacijomis.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene