Morkų keksiukai su ananasais

Gaminimo laikas ~50 min.

Reikalingi produktai:

  • Miltai: 4 stiklinės (560 g)
  • Cukrus: 2 stiklinės (240 g)
  • Pasukos: 1 stiklinė (240 ml)
  • Aliejus: 160 ml
  • Morkos (vidut.): 4 vnt.
  • Ananasų gabaliukai (iš skardinės): 800 ml
  • Kepimo milteliai: 4 arbat.š.
  • Druska: žiupsnis

Reikalingi prieskoniai:

  • Gvazdikėliai (malti): 4 vnt.

 

Indai:

  • Keksiukų arba pyrago kepimo forma
  • Trintuvė
  • 2 dubenys sauso ir šlapio mišinių maišymui

_________________________________________________________

Nuvalytas morkas sutarkuojame. Cukrų sumaišome su pasukomis, aliejumi, sudedame supjaustytus ananaso gabaliukus, per smulkią trintuvę sutarkuotas morkas. Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais (taip jie yra užgesinami), druska, maltais gvazdikėliais. Sausąjį mišinį sudedame į pasukas, sumaišytas su ananasais ir morkomis (labai svarbus būtent toks nuoseklumas) ir lengvai permaišome, ne perdaug - kad miltai tik sudrėktų, bet netaptų lakia vientisa mase, kad liktų gumulėlių.

Paruoštą tešlą paskirstome į keksiukų formeles, užpildydami mase 2/3 formelės (kepimo metu tešla gražiai pučiasi ir išsikelia). Jei keksiukų formelių neturite, galima kepti įprastinėje pyrago formoje kaip pyragą.

Formą/formeles dedame į įkaitintą 180-200 laipsnių orkaitę ir kepame 20-25 minutes. Iškepus 5-7 minutėms palikti orkaitėje, kad atvėstų. Jei kepame keksą kaip pyragą didelėje formoje, reikėtų kepti ilgiau - apie 40 minučių.

Patarimai:

Vietoj ananasų gabaliukų galima naudoti ir kitus vaisius ar uogas: pjaustytus gabaliukais obuolius, džiovintas vyšnias ar pan.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"