Morkų ir žiedinių kopūstų kepsneliai

Lengvi ir gardūs, rusvai auksinės spalvos kepsniukai. Puikus įvairių maistinių medžiagų derinys - stiprybės ir jėgų gerai nuotaikai palaikyti šaltinis. Pradžiuginkit šeimyną ir draugus.

Išeiga: 30 kepsnelių

Reikalingi produktai:

  • Morkų: 1 kg
  • Žiedinio kopūsto: 300 g
  • Špinatų: 150 g
  • Avižinių dribsnių: 200 g
  • Avinžirnių miltų: 250 g
  • Kviečių gemalų: 150 g
  • Aliejaus kepimui

Reikalingi prieskoniai:

  • Asafetidos: 1 a.š.
  • Ciberžolės: 1/2 v.š.
  • Kalendros (maltos): 1 v.š.
  • Juodųjų pipirų (maltų): 1/3 v.š.
  • Juodgrūdės sėklų: 1 v.š.
  • Garam masalos: 1 a.š.
  • Druskos: 1 v.š.

Morkas sutarkuojame smulkia trintuve, o žiedinį kopūstą - burokine trintuve. Suberiame smulkintus špinatų lapelius, avižinius dribsnius, avinžirnių miltus ir kviečių gemalus, prieskonius ir druską. Viską gerai išminkome. Formuojame nedidelius kotletėlius, kuriuos galima apvolioti smulkintuose kviečių gemaluose arba miltuose ir kepame aliejuje.

 

SKANAUS!

 

P.S. Šie kepsneliai labai tinka pavasario sezonui. Apie pavasario mitybos niuansus skaitykite straipsnį, paruoštą pagal mūsų vegetarinės pamokėlės "Gyvenimas sezonų ritmu. Pavasaris" medžiagą.

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.