Lietiniai su įdaru (daržovių; saldžios varškės; vaisių šokolade)

Lietiniai su kopūstais ir morkomis

Gaminimo trukmė ~40 min

Reikalingi produktai:

Lietiniams

  • Kefyras (2,5% riebumo): 0,5 l.
  • Kukurūzų miltai: 5 š.
  • Kvietiniai miltai: 6 š.
  • Ruginiai rupaus malimo miltai: 10 š.
  • Vanduo:1 stiklinė
  • Cukrus: 2 š.
  • Druska: 0,5 š.
  • Soda: 1 arbat.š.
  • Citrinos sultys: 1 š. sodai nugesinti

 

Įdarui

  • Kopūstas vidutinis: ¼
  • Morka: 1 vnt.
  • Vanduo: 0,5 stiklinės
  • Aliejus kepimui: 2 š.

 

 

 

 

Padažui

  • Morka: 1 vnt.
  • Cukinija (nedidelė): 0,5 vnt.
  • Pomidoras (vidutinis): 2 vnt.
  • Raudonoji paprika (didelė): 1 vnt.
  • Vanduo: 0,5 stiklinės

 

Reikalingi prieskoniai:

 

  • Džiovintas imbieras (maltas): ¼ arbat.š.
  • Kardamonas (maltas): 1/8 arbat.š.

 

 

 

 

 

 

  • Kalendra (malta): 1 arbat.š.  (nubrauktas)
  • Ciberžolė: ¼ arbat.š.
  • Asafetida: ¼ arbat.š.
  • Druska: 0,5 arbat.š.
  • Pipirai (malti): 1/8 arbat.š.
  • Juodųjų garstyčių sėklos: 0,5 arbat.š.
  • Bazilikas (džiovinti lapeliai): 1 arbat.š.

 

  • 5 prieskonių mišinys: 1 š.
  • Bazilikas (džiovinti lapeliai): ¼ arbat.š.
  • Druska: pgl.skonį
  • Ciberžolė: ¼ arbat.š.
  • Karis: 0,5 arbat.š.
  • Cinamonas (maltas): 1/8 arbat.š.
  • Cukrus: 1 arbat.š.

Indai:

Keptuvė lietiniams kepti

_______________________________________________________

Gaminame įdarą:

Smulkiai (šiaudeliais) supjaustomas kopūstas, per burokinę tarką sutarkuojamos morkos. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir jame pakepiname garstyčių sėklas (kol pradės spragsėti). Tuomet suberiame asafetidą, maltą kalendrą ir pakepiname dar 3-4 s ir sudedame sutarkuotą morką, suberiame kopūstus, padarstome ciberžole. Viską išmaišome. Įdedame druskos, įpilame vandens ir viską troškiname ~20 min. Išjungus ugnį, daržovių mišinį pabarstome baziliko lapeliai ir paliekame kelioms minutėms.

Ruošiame tešla lietiniams (kol troškinasi įdaras):

Į kefyrą dedame citrina nugesintą sodą, cukrų, druską. Viską maišome, kol pasirodys putos. Maišymas suteikia purumo tešlai. Tuomet dedame miltus (kvietinius, ruginius, kukurūzų). Svarbu, kad kvietiniai ar ruginiai miltai būtų rupaus malimo – jie ne tik sveikesni, bet ir labiau suriša tešlą, blynai tampa lanksteni. Viską maišome ir pilame vandenį, kol gausis vientisa jogurto tirštumo tešla. Tuomet įdedame imbierą ir kardamoną, viską išmaišome. Lietinius kepame aliejuje, pildami 3 valgomuosius šaukštus tešlos ir paskirstydami tešlą per visą keptuvės plotą (pirmam blynui kepti pilame 3 šaukštus aliejaus, visiems kitiems blynams – po 1 šaukštą aliejaus). Kai blyno paviršius bus sausas, jį apverčiame ir kepiname kitą pusę. Iškepę blynai yra gelsvos, šviesiai rusvos spalvos (tai priklauso nuo naudojamų miltų ir prieskonių). Naudodami čia pateiktus sudedamųjų dalių kiekius, turėtume gauti ~12 didelių lietinių.

Kai įdaras baigiamas troškinti, jį viniojame į iškeptus lietinius. Galite pasirinkti jums patinkamą formą: kvadratiniai vokeliai, trikampės skarelės ar pailgos tūtelės. Sulankstytus blynelius prieš pat valgant apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.

Blyneliams su kopūstais ir morkomis galima paruošti specialų padažą – taip jie tampa dar sotesni ir gardesni.

Ruošiame padažą:

Sutarkuojame morką, mažais kubeliais supjaustome cukiniją, per burokinę tarką sutarkuojame pomidorus (pomidorų žievelės nenaudojamos), smulkiai supjaustome papriką.

Aliejuje apkepame 5 prieskonių mišinį (kol sėklos pradės spragsėti), įdedame supjaustytas paprikas ir jas apkepame (~10 min). Suberiame smulkintą cukiniją ir sutarkuotas morkas, išmaišome ir toliau kepiname, kol morkos pakeis spalvą. Esant poreikiui, pilame vandens (jei troškinys atrodo per sausas). Sudedame tarkuotų pomidorų tyrę, pabarstome ciberžole, kariu, cinamonu, druska ir cukrumi. Visą masę dar troškiname apie 10 min.

Šiltu padažu pagardiname aliejuje apkepintus lietinius su daržovėmis.

Lietinių įdarą galime rinktis pagal skonį ar ruošti pagal poreikį.

______________________________________________________________

Lietiniai su bananais ir obuoliais

Reikalingi produktai:

Įdarui

  • Obuolys: 1vnt.
  • Bananai: 2 vnt.
  • Cukrus: 4 arbat.š.
  • Citrinos sultys (išspaustos): 1 š.

Reikalingi prieskoniai:

 

  • Ciberžolė: 1/8 arbat.š.
  • Cinamonas (maltas): 0,5 arbat.š.

Gaminame įdarą:

Supjaustome banano griežinėlius delinant pusiau, sutarkuojame obuolį per burokinę tarką, dedame cinamono, ciberžolės, cukraus, išspaudžiame citrinos sulčių, viską išmaišom. Paruoštą įdarą dedame į lietinius ir juos apkepame iš abiejų pusių prieš valgant. Patiekiame su kaštu lydytu šokoladu.

____________________________________________________________

Lietiniai su varške

Reikalingi produktai:

Įdarui

  • Varškė (9 % riebumo): 200 gr
  • Razinos (išmirkytos): maža sauja
  • Cukrus: 3 š.
  • Citrinos žievė (tarkuota): pgl.skonį

Reikalingi prieskoniai:

 

  • Cinamonas (maltas): 0,5 arbat.š.

 

Gaminame įdarą:

Varškę susmulkiname šakute, į ją sudedame sutarkuotą citrinos žievelę, cukrų, cinamoną, razinas. Viską išmaišome. Paruoštą įdarą dedame į lietinius ir juos apkepame iš abiejų pusių pries patiekiant. Patiekiame su grietine ir jūsų mėgiama uogiene.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene