Kynvos pulao (kynvos sėklų troškinys su daržovėmis)

4-6 porcijos

Kynva (bolivinė balanda) - ypatingai maistingos mažos sėklytės. Plačiau apie kynvą skaitykite čia.

Reikalingi produktai:

  • Kynva:1 puodelis (250 g)
  • Sezamų aliejus : 1 š.
  • Vanduo: 1 ½ puod.
  • Druska: ½ arb. š.

Daržovės:

  • Žalieji žirneliai: ½ puod.
  • Morkos: (supjaustytos mažais kubeliais) ½ puod.
  • Cukinijos arba moliūgas: ½ puod. (supjaustytas kubeliais)
  • Salieras: ½ puod. (supjaustytas kubeliais)
  • Pomidoras (susmulkintas):¾ puod.
  • Imbieras (smulkintas): 1 š.
  • Žaliasis čili (smulkintas): 1vnt.
  • Ghee sviestas: 1 š.
  • Anakardžiai (pakepinti) ¼ puod.

Reikalingi prieskoniai:

  • Juodosios garstyčios: ¼ arb. š.
  • Kumynas: ½ arb. š.
  • Kalendra (malta): ½ arb. š.
  • Lauro lapas:1 vnt.
  • ½ citrinos sultys
  • Ciberžolė: žiupsnelis.

 

 


Gerai nuplauname kynvos sėklytes per kelis vandenis. Puode užviriname vandenį, suberiame kynvą, druską, ciberžolę, supilame aliejų. Verdame ant mažos ugnies, kol susigers visas vanduo (~15 min.).

Kol kynva verda, gilesnėje keptuvėje arba prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitiname ghee sviestą, suberiame kumyną, po 10 s imbierą, pamaišome, beriame garstyčių sėklas, po kelių sekundžių – kalendrą ir lauro lapą. Kai garstyčių sėklos pradės spragėti, sudedame kokias turime daržoves. Pirmiausia dedame tas, kurioms reikia daugiau laiko, kad suminkštėtų, paskiausiai – kurios troškinasi trumpiausiai. Suberiame čili ir druską. Troškiname daržoves vis pamaišydami ant vidutinės ugnies uždengtame puode.

Kai daržovės išsitroškina, suberiame kynvą, ir anakardžius, atsargiai išmaišome, apšlakstome citrinos sultimis.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.