Kreminis kokosų desertas

Kokosų pieno ir vaisių desertas - lengvas ir gaivinantis. Baltai geltoni sluoksniukai atrodo viliojančiai. Primena praėjusią vasarą ir turi auksinio rudens prieskonį.

Reikalingi produktai:

Kreminiam sluoksniui

  • Kokosų pienas: 420 ml
  • Rudasis cukrus: 50 g.
  • Agaras 1,5 arbat. š.
  • Vanilės ekstraktas: 1 arbat.š.(arba vanilės pasta)

 

Reikalingi produktai:

Mango - kriaušių sluoksniui:

  • Mango piure (reikia ~2 mangų): 1,5 puodelio
  • Smulkintos kriaušės:1/2 puod.
  • Citrinos sultys: 1 arbat.š.
  • Agaras: 2 arbat. š.
  • Rudasis cukrus: 40 g (mažiau, jei mangas saldus)

Kreminis sluoksnis. Įprikaistuvį supilame kokosų pieną ir cukrų, užviriname ir verdame 3-4 min. Agarą ištirpiname dvejuose šaukštuose šilto vandens, supilame į kokosų pieną, sudedame vanilę, verdame 2 min., pastoviai maišant, kad nesusidarytų gumuliukai. Nuimame nuo ugnies. Plakame kremą šluotele kelias minutes ir supilame į paruoštą indą. Atvėsiname ir leiskime pastovėti apie 25 min. prieš pilant mango sluoksnį.

Mango sluoksnis. Į prikaistuvį supilame mango piure, cukrų ir citrinos sultis, sudedame kriaušių gabaliukus, užviriname ir paverdame 4-5 min. Agarą ištirpiname dvejuose šaukštuose šilto vandens, supilame į mango košelę, sudedame vanilę, paverdame 2 min. Pastoviai maišome, kad nesusidarytų gumuliukai. Nuimame nuo ugnies. Plakame šluotele kelias minutes ir supilame ant kokoso sluoksnio. Palaikome šaldytuve apie 3 val. prieš patiekiant. Šaldytuve laikosi apie 5-6 dienas.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.