Kreminis avokadų padažas

Šis padažas net ir paprasčiausias salotas pavers prašmatniu patiekalu.

Reikalingi produktai:

  • Avokadai: 2 vnt.;
  • Agurkai: 2 vnt. (240g);
  • Alyvuogių aliejaus: 90 ml;
  • Citrinos sultys: 60 ml;
  • Medus arba mėgstamas sirupas: 2 arbat. š. (10ml).

Reikalingi prieskoniai:

  • Asafetida: 1/2 arbat.š.;
  • Smulkintos mėtos, petražolės ar kalendros: 4 š.;
  • Juodieji pipirai (malti): ½ arbat.š;
  • Druska: pagal skonį.

Agurkus nulupame ir išimame sėklas, susmulkiname. Išgremžiame šaukšteliu avokadų minkštimą. Visus produktus išplakame smulkintuvu iki vientisos konsistencijos. Vandens kiekį reguliuojame pagal norimą padažo tirštumą.(8 porcijos).

Labai tinka su žaliosiomis migdolų salotomis.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene