Kopūstų sriuba

Gaminimo trukmė: ~ 1 val.

Reikalingi produktai:

  • Kopūstas:180 g
  • Morka: 100 g
  • Bulvė: 1 vnt. arba 120 g
  • Pomidorų pasta: 1 š.
  • Vanduo 2 l
  • Aliejus: 4 š.
  • Miežinės kruopos: 1 š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Asafetida: 1 arb. š.
  • Pankolis (sėklos): 1 arb. š.
  • Juodgrūdė: 0,5 arb. š.
  • Juodosios garstyčios (sėklos): 1 arb. š.

 

Į verdantį vandenį sudedame nuskustą ir kubeliais supjaustytą bulvę, kruopas. Verdame kol apverda bulvės.

Į įkaitintą keptuvėje aliejų sudedame visas prieskonių sėklas ir pakaitiname kol jie pradės skleisti kvapą. Uždenkime dangčiu, nes kaitinamos sėklos spraksi. Įberkime asafetidos ir dar 5-10 sekundžių pakaitiname. Tada sudedame supjaustytus juostelėmis kopūstą, stambiai sutarkuotą morką. Pakepame apie 10-15 min. Pridedame pomidorų pastos ir dar apie 5 min. pakepame. Apkeptų daržovių masę sudedame į puodą, kuriame verda bulvės su kruopomis. Viską toliau verdame dar apie 10-15 minučių.

Pastaba:

Jei nenorime į sriubą dėti kruopų, kai visos daržovės sultinyje būna gerokai apvirusios, galima sriubą pagardinti kepintais miltais. Tam keptuvėje ištirpiname šaukštą ghi, įberiame 1,5 šaukšto miltų ir šiek tiek pakepame kol miltai įgauna auksinę spalvą. Pakepintus miltus supilame į sriubą. Viską paverdame dar apie 5 min.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.