Kičiri su daržovėmis

Kičiri (basmati ryžių ir mung dalo, t.y. skaldytų spindulinių pupuolių troškinys)– vienas geriausiai virškinamų patiekalų. Ajurvedoje netgi laikomas gyvybiškai būtinu maistu, kuris atstato kūno ir proto balansą, todėl bent kartą per savaitę rekomenduojama pasigaminti šį gardų ir paprastą patiekalą. Kičiris naudojamas organizmo valymo procedūroms, nes yra lengvai virškinamas ir gerai įsisavinamas.

Išeiga: 6-7 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Ryžių: 220 g
  • Skaldytų spindulinių pupuolių: 120 g
  • Lydyto ghi sviesto: 1,5 v.š.
  • Vandens: 4 puodeliai*
  • Morkų: 2 vnt. (250 g)
  • Brokolis: 1 vnt. (400 g)
  • Saliero stiebai: 3 vnt. (170 g)

*1 puodelis = 250 ml

Reikalingi prieskoniai:

  • Kumino sėklų: 1 a.š.
  • Ciberžolės: 1/2 a.š.
  • Juodųjų pipirų (maltų): 1/2 a.š.
  • Imbiero šaknies (smulkintos): 3 cm
  • Druskos: 3 a.š. (geriausia Himalajų rožinės)

Puode įkaitiname lydytą sviestą ghi, dedame kuminą, imbierą ir kepiname, kol pasklinda malonus prieskonių kvapas. Po kelių sekundžių beriame juoduosius pipirus ir ciberžolę. Pamaišome, sudedame burokine trintuve tarkuotas morkas. Pakepiname porą minučių. Tada supilame nuplautus ryžius ir mung dalą. Vėl maišydami kepiname 2 - 3 minutes, pilame vandenį, pamaišome, suberiame druską. Paeiliui dedame pasirinktas daržoves po 10 min. suberiame smulkintus salierų stiebus. Likus virti 5 - 7 min. iki pabaigos suberiame brokolio žiedynėlius ir cukinijos kubelius. Verdame, kol kruopos visiškai suminkštėja.

Viskas labai paprasta, greitai paruošiama, labai skanu ir sveika.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.