Keptas moliūgas su obuoliais ir riešutais

Išeiga: 6 porcijos

Moliūgas ir cinamonas – jaukumu dvelkiantis derinys. Jis tiesiog sutraukia šeimą prie vieno stalo. Traškūs riešutukai suteikia ypatingo charakterio švelniam moliūgo minkštumui.

Reikalingi produktai:

  • Moliūgas: 1 kg;
  • Obuoliai: 2 vnt.;
  • Graikiški riešutai: ½ puod.;
  • Alyvuogių aliejus: 5 š.;
  • Klevų sirupas: 2 š. (arba kito mėgstamo)

Reikalingi prieskoniai:

  • Kmyno sėklos (maltos): 2 arbat. š.;
  • Cinamonas: 2-3 arbat. š.;
  • Juodieji pipirai (malti): ½ arbat. š.;
  • Druska: pagal skonį (geriausia Himalajų rožinė).

Moliūgą supjaustome 2 cm kubeliais. Obuolius - plonomis riekelėmis. Riešutus susmulkiname. Dubenyje sumaišome moliūgą ir obuolius su prieskoniais ir aliejumi. Sudedame į kepimo indą ir kepame apie 30-40 min. iki 190 C įkaitintoje orkaitėje. Likus 5 min. iki kepimo pabaigos užberiame smulkintų riešutų.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene