Kefyras su prieskoniais

Gaminimo trukmė 3-5 min

4 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Kefyras 3,2%: 1 l

 

 

Reikalingi prieskoniai:

  • Kuminas (maltas): 1/4 arbat.š.
  • Kepintas kuminas* (maltas): 1/4 arbat.š.
  • Čat-masala (prieskonių mišinys): 1/3 arbat.š.
  • Druska: 1/2 arbat.š.
  • Kalendros lapeliai: 25-30 g. 

* Kepintas kuminas – tai sausoje keptuvėje pakaitintos kumino sėklos. Kai dalis sėklų pasidaro tamsiai rudos spalvos, jos nukeliamos nuo ugnies, atvėsinamos ir sumalamos. Gaunamas tamsios spalvos, specifinio kvapo prieskonis.

Indai:

  • emaliuotas ar stiklinis indas 

____________________________________________________________

Supilkite kefyrą į indą, suberkite visus prieskonius ir smulkiai supjaustytus kalendros lapelius, išmaišykite ir leiskite pastovėti 10-15 min. Kefyrą galima patiekti kartu su troškintomis daržovėmis, bulvėmis, pulao, dalu, ryžiais ir kt. patiekalais.

Patarimai:

Kefyrą galima 10-15% atskiesti vandeniu ir gerai išmaišyti.

Sušildyti šaltą kefyrą galima įpylus šilto ar karšto vandens ir greitai išmaišius.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

 

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"