Kadhi padažas

Gaminimo trukmė 45 min

Reikalingi produktai:

  • Kefyras arba riaženka: 1 l
  • Augalinis aliejus: 1-2 valg.š.
  • Avinžirnių ar žirnių miltai: 2 valg.š.
  • Vanduo: 300 ml

 

Reikalingi prieskoniai:

  • Kario lapai: 4-5 vnt.
  • Ožragė: 1/3 arb.š.
  • Asafetida: 1/4 arb.š.
  • Kuminas (sėklos): 1/3 arb.š.
  • Ciberžolė: 1 arb.š.
  • Druska: 1,5 arb.š.
  • Čili pipiriukas: 1 ankštis (pagal skonį)

Indai:

  • 2,5-3 l talpos puodas storu dugnu
  • Paprastas puodas

Prieš gaminant:

Į paprastą puodą su avinžirnių ar žirnių miltais lėtai pilkite kefyrą (arba riaženką) ir gerai viską išmaišykite – neturi likti jokių gumulėlių. Paskui supilkite 300 ml vandens. Įberkite 1,5 arb.š. druskos.

____________________________________________________________

Į puodą storu dugnu (2,5-3 l) įpilkite 2 šaukštus augalinio aliejaus, įdėkite čili pipiriuką ir pakaitinkite jį, kol paruduos. Sudėkite 4-5 kario lapus ir juos taip pat truputį pakaitinkite. Tada suberkite 1/3 arb.š. ožragės ir 1/3 arb.š. kumino. Šiek tiek pakaitinkite. Įberkite 1/4 arb.š. asafetidos, pakaitinkite 10-15 sekundžių, suberkite 1 arb.š. ciberžolės. Tada nedelsdami atsargiai supilkite kefyro (riaženkos) ir miltų mišinį. Nuolat maišykite – kitaip kefyrą (riaženką) gali sutraukti. Įpilkite 200-300 ml vandens į puodą, kuriame buvo kefyro ir miltų mišinys, šiek tiek paskalaukite ir supilkite į gaminamą padažą. Užvirinkite nuolat maišydami ir virkite ant nedidelės ugnies dar 30-40 min.

Patarimai:

Padažą galima patiekti su visais nesaldžiais patiekalais.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.