Juodųjų pupelių užtepėlė

Soti ir maistinga.

Reikalingi produktai:

  • juodosios pupelės (virtos): 1 puodelis*;
  • juodosios alyvuogės, smulkiai pjaustytos:  4 š.;
  • špinatai 75 g;
  • žaliųjų citrinų sultys, šviežiai spaustos: 2 arbat.š.;
  • alyvuogių aliejus: 2 š.;
  • kepintos moliūgų sėklos 2 š;
  • petražolės: papuošimui

*1 puodelis – 250 ml

Reikalingi prieskoniai:

  • kumino sėklos (maltos): 1/2 arbat. š.;
  • asafetida: 1/4 arbat.š.;
  • juodieji pipirai: ant peilio galo;
  • druska: žiupsnelis.

 

Išvirę pupeles pasiliekame jų nuoviro, nes jo gali prireikti, kad gautume norimą užtepėlės konsistenciją. Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu. Keptuvėje įkaitiname aliejų, beriame prieskonius, sudedame špinatus ir maišydami pakepiname 5 min. Viską, išskyrus alyvuoges, sudedame į trintuvę ir sutriname iki norimos konsistencijos. Jei masė pernelyg tiršta, įpilame 1-2 šaukštus nuoviro. Tada sudedame smulkintas alyvuoges ir viską gerai išmaišome. Papuošiame smulkintomis petražolėmis, kepintomis moliūgų sėklomis.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene