Imbieriniai sausainėliai

Gaminimo trukmė ~ 1 valanda.

Reikalingi produktai:

  • Miltai (persijoti): 3 puodeliai (450 g);
  • Cukrus: ½ puodelio (100 g);
  • Soda: 2 arbat. š.
  • Sviestas: 225 g
  • Medus (skystas): ½ puodelio;
  • Druska: 1 arbat. š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Cinamonas (maltas): 2 arbat. š.;
  • Imbieras (maltas): 2 arbat. š.;
  • Gvazdikėliai (malti):1/2 arbat. š.;
  • Muskato riešutas (maltas): 1/2 arbat. š.

Indai:

  • Kepimo skarda
  • Sausainėlių formos

____________________________________________________________

Sudedame į dubenį cukrų, miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, muskatą ir gerai išmaišome. Sudedame kubeliais supjaustytą sviestą ir viską pirštais sutriname kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilame skystą medų, gerai išmaišome ir išminkome kol gauname vientisą tešlą. Dedame tešlą į šaldytuvą mažiausiai valandai. Sustingusią tešlą dedame ant sviestinio popieriaus ar kepimo patiesalo ir iškočiojame iki 3 mm storio. Išpjaustome norimos formos sausainėlius, dedame į įkaitintą iki 180  C* orkaitę ir kepame 12-15 min. arba kol sausainėliai įgaus meduolinę spalvą.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"