Grikių-ryžių košė

Gaminimo trukmė 20 min.

Reikalingi produktai:

  • Grikiai: 100 g
  • Ryžiai: 100 g
  • Graikiniai riešutai (smulkinti): sauja su kaupu
  • Razinos (juodos): sauja su kaupu
  • Cukrus:2 š.
  • Sviestas: 0,5 š.
  • Druska: ¼ arbat.š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Cinamonas (maltas): 0,5 arbat.š.
  • Imbieras (maltas): 0,5 arbat.š.
  • Kardamonas (maltas): 0,5 arbat.š.
  • Garam masala: 0,5 arbat.š.

Indai:

  • Puodas

_____________________________

Praplauname ryžius ir grikius po tekančiu vandeniu, sudedame į vandenį (mišinio ir vandens santykis 1:3), verdam ~15 min. Tada sudedam razinas, prieskonius, graikinius riešutus, sviestą, uždengiame dangčiu ir paliekame brinkti. Jei skubate, pabaigtas virti kruopas kartu su priedais galite dėti į maistui skirtą termosą ir palikti brinkimui. Kol ateis laikas valgyti, košė bus pilnai paruošta.

 

Patarimai:

Galima naudoti įvairius džiovintus vaisius pagal skonį košei pagardinti.

Jei košės skonis jums atrodys per aštrus, galite pridėti cukraus – skonis turėtų susireguliuoti.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene