Florentinai

Reikalingi produktai:

  • Sviestas: 50 g
  • Grietinėlė (35% riebumo): 200 g
  • Cukrus: 150 g
  • Išlukštentos saulėgrąžos: 300 g
  • Didelė sauja džiovintų vaisių: razinų, smulkintų ananasų, papajų, greipfrutų, abrikosų ir t.t.
  • Pakelis talerių (bananinių ar arbatinių) 

Reikalingi prieskoniai:

  • Sezamo sėklos: 150 g

 

Indai:

  • Puodas;
  • Skarda kepimui orkaitėje;

Prieš gaminant:

Saulėgrąžas ir sezamo sėklas pakepinti keptuvėje (be aliejaus).

_____________________________________________________________________

Sviestą, grietinėlę ir cukrų trumpai pavirti. Į gautą masę sudėti sausus vaisius ir dar pavirti. Tada sudėti sėklas ir išjungti ugnį. Šiek tiek pravėsusį mišinį dėti ant talerių ir 10 min pakepti 180 laipsnių orkaitėje.

Patarimai:

Stebėkite kaip vyksta talerių džiūvimas orkaitėje, nes jie labai greitai gali susvilti.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.