Dilgėlių sriuba

 

Reikalingi produktai:

  • Dilgelės: 300 g
  • Lydytas sviestas (ghy): 4 š.
  • Miltai: 2 š.
  • Petražolių šaknys:1 vnt.
  • Morka: 1 vnt.
  • Vanduo arba daržovių sultinys: 1 l

Prieskoniai :

  • Asafetida: 1 arbat. š.
  • Gvazdikėliai: 2 vnt.
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Maltas muskatas: pagal skonį
  • Malti baltieji pipirai:pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Citrinų sultys 2 arbat. š.

Nuplauname ir nuplikome dilgėlių lapus.

3 šaukštuose lydyto sviesto (ghy) pakepiname asafetidą ir smulkiai supjaustytą petražolės šaknį. Kai šaknis suminkštėja, sudedame smulkiai supjaustytus dilgėlių lapus. Vėl kelias minutes pakepiname. Vandenyje verdame supjaustytą morką. Į puodą sudedame lauro lapus, gvazdikėlius, druską. Kai morka apverda, sudedame pakepintą petražolės šaknį su dilgėlėmis. Verdame apie 10-15 min. Kol verda keptuvėje pakepiname 1 šaukštą ghi su miltais iki auksinės spalvos. Supilame pakepintus miltus į puodą. Dar viską paverdame 5 minutes. Nukeliame nuo ugnies, sudedame maltą muskatą, baltuosius pipirus ir citrinų sultis. Valgant galima gardinti grietine.

SKANAUS!

 

apie Dilgėles

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.