Dilgėlių pesto (užtepas)

Reikalingi produktai:

  • Dilgėlės: 2 saujos
  • Kietasis sūris (parmezano tipo): 50 g
  • Kedrų riešutai: 1 sauja
  • Alyvuogių aliejus: 6 š.
  • Citrinų sultys: 2 š.

Prieskoniai :

  • Baltieji pipirai: žiupsnelis
  • Druska: pagal skonį
  • 2 arb. šaukšteliai asafetidos
  • 1arb. šaukštelis smulkiai tarkuoto imbiero

Indai:

  • Blenderis.

___________________________________________

Nuplauname ir nuplikome dilgėlių lapus. Kedrų riešutus sugrūdame ar sumalame kavamale.

Dilgėlių lapus šiek tiek susmulkiname. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame asafetidą, imbierą. Pakaitiname 1 minutę ir atvėsiname. Į dubenį dedame dilgėlių lapus, grūstus riešutus, smulkiai  tarkuotą sūrį, druską, pipirus, supilti aliejų ir citrinos sultis. Blenderiu viską sutriname iki vientisos masės. Patiekiame kaip užtepėlę su juoda duona ar skrudinta balta duona.

Tinka kaip padažas prie makaronų, virtinių.

Patarimai:

Kedrų riešutus galime keisti tuo pačiu kiekiu pakepintų saulėgrąžų.

SKANAUS!

 

apie Dilgėles

atgal į Receptai

Naujienos

2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"
2018-11-30
"Joga apie kūną, protą ir sielą. Satsangai 3" jau keliauja į knygynus!
2018-10-18
Vyks įvairūs renginiai, individualūs susitikimai su Mokytoju.