Daržovių ir kynvos sriuba

Išeiga: 7-8 porcijos

Kvapni, sodri, maistinga ir kartu lenga, spalvinga ir labai gardi.

Reikalingi produktai:

  • ghi arba aliejus:2 š.;
  • cukinija: 1 puodelis* (supjaustytos kubeliais);
  • salierų stiebai: 2 vnt.;
  • morka: 1vnt.;
  • pomidorai: 2 vnt.;
  • kynva: 1/2 puodelio*;
  • vanduo : 3-4 puodeliai*;
  • smulkinti žalumynai.

*1 puodelis – 250 ml

Reikalingi prieskoniai:

  • kumino sėklos: 1 arbat. š.;
  • maltos kalendros sėklos : ½ arbat.š.;
  • ciberžolė: ½ arbat.š.;
  • asafetida: ¼ arbat. š.;
  • malti juodieji pipirai: ½ arbat. š.;
  • druska: pagal skonį.

 

Puode įkaitiname ghi arba aliejų, beriame prieskonius ir kelias sekundes pakepiname, kol šie paskleis aromatą. Sudedame smulkintus salierų stiebus ir kubeliais pjaustytas morkas, beriame druskos. Maišydami pakepiname kelias minutes. Tada pilame vandens, beriame kynvą, sudedame nuluptus ir susmulkintus pomidorus. Užvirus, verdame dar 15 min. Tuomet sudedame cukinijos kubelius. Paverdame kol daržovės bus minkštos. Patiekiame pabarstę smulkintais žalumynais.

Pastaba. Kad būtų lengviau nuimti pomidorų odelę, palaikome juos karštame vandenyje apie 2-3 min. ir po to trumpam panardiname į šaltą vandenį.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

 

Naujienos

2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.
2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene