Citrininis kokosų torčiukas

Nuostabaus skonio, tirpsta burnoje, greitai pagaminamas. Kas ragauja, niekaip neatspėja iš ko pagamintas… Ar galima dar gabalėlį?:)

Išeiga: 8-12 porcijų

Reikalingi produktai:

  • Kokoso drožlės: 1 puodelis
  • Kokoso aliejus: 5 v. š.
  • Datulės: 1 puodelis
  • Džiovinti obuoliai: ½ puodelio
  • Graikiški riešutai: 100 g
  • Čija sėklos: 1 v. š.
  • Druskos: žiupsnelis
  • Cinamono: žiupsnelis
  • Džiovintos melisos: žiupsnelis
  • Citrinos žievelės (tarkuotos)

Reikalingi prieskoniai:

  • Kokoso drožlės: 2 puodeliai
  • Kokoso aliejus: ½ puodelio
  • Medus: 3-5 valg. š.
  • Vanduo: 1 puodelis
  • Anakardžių riešutai: 1 puodelis
  • Vienos citrinos sultys
  • Druskos: žiupsnelis
  • Vanilės: žiupsnelis

Pirmiausia gaminame pagrindą. Datules ir obuolius pamirkome bent valandą, tada sutriname smulkintuvu. Suberiame prieskonius, kokoso drožles, supilame pašildytą kokoso aliejų ir dar sykį pertriname smulkintuvu. Gautą masę išklojame į paruoštą formą, išlyginame, užberiame smulkintų graikiškų riešutų, tarkuotų citrinos žievelių ir kiek suspaudžiame. Dedame į šaldytuvą, kol gaminsime antrąjį sluoksnį. Antrajam sluoksniui anakardžius ir kokoso drožles pamirkome atskiruose induose bent valandą. Kokosų drožles užpilame vienu puodeliu vandens. Nuo anakardžių nupilame vandenį, kuriame jie mirko. Kokoso drožles malame su visu vandeniu. Pirmiausia su trupučiu vandens sutriname anakardžius, tada sudedame visus kitus produktus ir dar sykį pertriname. Gautą masę pilame ant pagrindo. Viršų galima puošti pagal savo fantaziją, bet gražu ir tiesiog išlygintas paviršius. Paliekame pastovėti šaldytuve per naktį.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.