Burokėlių sriuba

Gaminimo trukmė 45 min.

6 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Kopūstas: 100 g
  • Bulvės: 1 vnt. arba 120 g
  • Burokėliai: 1 arba 220 g
  • Morkos: 1 vnt.
  • Džiovintos slyvos: 3 vnt.
  • Pomidorų pasta: 2 š.
  • Aliejus: 2 š.
  • Vanduo : 1,5 l
  • Citrinos sultys : 0,5 š.

Reikalingi prieskoniai:

  • 5-ių prieskonių mišinys*: 1 arbat. š.
  • Gvazdikėliai: 2 vnt.
  • Žalumynai (krapai, petražolė, kalendros lapeliai): pgl.skonį
  • Garam masala: 2 arbat. š.
  • Druska: 1 arbat. š.

 

* "5 prieskoninių mišinys" – tai vienodomis santykinėmis dalimis sudarytas mišinys iš kumino, pankolio, ožragės, juodgrūdės ir baltųjų ar juodųjų garstyčių sėklų.

Indai:

  • Didelis emaliuotas puodas
  • Keptuvė

____________________________________________________

Į pasūdytą verdantį vandenį sudedame supjaustytus juostelėmis kopūstus. Po 5 minučių sudedame supjaustytas kubeliais bulves ir verdame apie 10 minučių.

Tuo metu keptuvėje pakaitiname aliejų ir apkepiname 5 prieskonių mišinį bei gvazdikėlius. Į šį pagardą sudedame šiaudeliais supjaustytus burokėlius ir stambiai sutarkuotą morką. Kepiname apie 10 minučių. Į kepimo pabaigą sudedame pomidorų pastą, o baigus kepti apšlakstome citrinų sultimis. Apkepintas daržoves sudedame į puodą bei verdame apie 15-20 minučių. Pabaigai įmetame džiovintas slyvas, garam masalos prieskonių mišinį. Prieš patiekiant pabarstome žalumynais.

Patarimai:

Valgant galima pagardinti grietine.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"