Burokėlių sambaras

Išeiga: 4 porcijos

Tai sodraus skonio burokėlių ir avinžirnių troškinys. Baltymais turtingi ankštiniai derinami su daržovėmis – puikus maistinių medžiagų šaltinis. Ryški burokėlio spalva suteikia šiam patiekalui ypatingo patrauklumo.

Reikalingi produktai:

  • Burokėliai: 1 (vidutinis);
  • Raudonieji lęšiai: 1 puod.;
  • Ghee arba aliejus: 2 š.;
  • Kelios spanguolės arba bruknės;
  • Žalumynai.

Reikalingi prieskoniai:

  • Kumino sėklos: 1 arbat. š.;
  • Ciberžolė: ½ arbat. š.;
  • Juodieji pipirai (malti): 1/2 arbat. š.;
  • Garstyčių sėklų: 1 arbat. š.;
  • Ožragės maltos: ¼ a.š.,
  • Asafetidos½ a.š.;
  • Čili džiovintas, maltas: žiupsnelis
  • Kario lapai: keli;
  • Kalendra malta:1 arbat. š.;
  • Druska: pagal skonį.

Pastaba: Lęšius galima pakeisti skladytais avinžirniais ar mung dalu.

Lęšius išverdame su dviem puodeliais vandens ir žiupsneliu ciberžolės kol taps visiškai minkšti. Burokėlius supjaustome nedideliais gabaliukais (arba sutarkuojame). Puode įkaitintame ghee pakepiname kuminą, garstyčių sėklas, juoduosius pipirus, kalendrą, ožragę ir asafetidą. Sudedame burokėlius, įpilame verdančio vandens (užtenka tiek, kad apsemtų burokėlius) ir verdame kol burokėliai suminkštės. Tada supilame išvirusius lęšius, beriame druskos, čili, įmetame kelis kario lapus, sutrintas spanguoles ar bruknes ir verdame dar apie 10-15min. Pabaigoje sudedame smulkintus žalumynus.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"