Burokėlių karis

Šis burokėlių karis gaminamas su kokosų pienu. Toks derinys atskleidžia kvapų ir skonių dermę. Taip paruoštas burokėlių karis gerina virškinimą, naudingas kraujodarai, padeda valyti organizmą. Subalansuotas, kad tiktų visais sezonais, bet ypatingai tinka rudeniui ir žiemai.

6 porcijos

Reikalingi produktai:

  • Burokėliai: 3 dideli vnt. (apie 500 g)
  • Kokosų aliejus: 1 valg. š.
  • Morka: 1 vnt.
  • Imbieras (tarkuotas): 1 arbat.š.
  • Kokosų pienas: 150 ml
  • Vanduo: 100 ml
  • Tarkuotas kokosas: 1 valg.š.(tinka ir kokoso drožlės)
  • Rudasis cukrus (ar nerafinuotas cukranendrių cukrus): 1,5 valg. š.
  • Šviežos citrinų sultys: 1,5 valg. š.

Reikalingi prieskoniai:

  • Druska: 1 arbat.š.
  • Juodi pipirai (malti): 1/4 arbat.š.
  • Cinamonas (maltas): ½ a.š.
  • Šviežūs žalumynai (labiausiai tiktų bazilikai)

 

Burokėlius ir morką nuvalome ir sutarkuojame burokine trintuve. Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų, suberiame imbierą, cinamoną ir juoduosiu pipirus, išmaišome. Po kelių sekundžių sudedame burokėlius, pilame vandenį, įberiame cukrų. Užviriname, po 10 min. sudedame morkas, supilame kokosų pieną. Verdame dar apie 20 min., kol burokėliai visiškai suminkštės. Suberiame kokosų drožles, druską, supilame citrinų sultis. Užviriname, išjungiame ugnį ir prieš patiekiant leidžiame pastovėti dar apie 5-10 min.

Dedame į dubenėlius, užberiame šviežių žalumynų ir patiekiame.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.