Baklažanų užkandis

 

Reikalingi produktai:

  • Baklažanai: 1 vnt.
  • Morkos : 2 vnt.
  • Obuoliai: 1-2 vnt.
  • Aliejus: 3-5 š
  • Petražolės: kelios šakelės.
  • Vanduo: 0,5 l

Reikalingi prieskoniai:

  • Juodųjų garstyčių sėklos: 1 arbat.š.
  • Asafetida: 1 arbat.š.
  • Malti juodi pipirai: žiupsnelis
  • Kalendros sėklos (maltos): 0,5 arbat.š.
  • Druska: 0,5 arbat.š.

Nuvalytas morkas supjaustome šiaudeliais, baklažanus kiek stambesniais piršteliais, obuolius kubeliais ar skiltelėmis. Visus komponentus imame lygiomis dalimis. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname juodųjų garstyčių grūdelius, asafetidos miltelius. Taip paruoštame aliejuje atskirai apkepiname visas daržoves. Apkeptas daržoves ir apkeptus obuolius sudedame į dubenį ir atsargiai išmaišome, kad komponentai nesusitrintų. Apiberiame susmulkintomis petražolėmis, pagardiname druska, maltais juodaisiai pipirais, maltomis kalendros sėklomis.

 

Pastaba:

Geresnis užkandžio skonis, jei naudojami kietesni bei rūgštesni obuoliai.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"