Baklažanų užkandis

 

Reikalingi produktai:

  • Baklažanai: 1 vnt.
  • Morkos : 2 vnt.
  • Obuoliai: 1-2 vnt.
  • Aliejus: 3-5 š
  • Petražolės: kelios šakelės.
  • Vanduo: 0,5 l

Reikalingi prieskoniai:

  • Juodųjų garstyčių sėklos: 1 arbat.š.
  • Asafetida: 1 arbat.š.
  • Malti juodi pipirai: žiupsnelis
  • Kalendros sėklos (maltos): 0,5 arbat.š.
  • Druska: 0,5 arbat.š.

Nuvalytas morkas supjaustome šiaudeliais, baklažanus kiek stambesniais piršteliais, obuolius kubeliais ar skiltelėmis. Visus komponentus imame lygiomis dalimis. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname juodųjų garstyčių grūdelius, asafetidos miltelius. Taip paruoštame aliejuje atskirai apkepiname visas daržoves. Apkeptas daržoves ir apkeptus obuolius sudedame į dubenį ir atsargiai išmaišome, kad komponentai nesusitrintų. Apiberiame susmulkintomis petražolėmis, pagardiname druska, maltais juodaisiai pipirais, maltomis kalendros sėklomis.

 

Pastaba:

Geresnis užkandžio skonis, jei naudojami kietesni bei rūgštesni obuoliai.

 

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-04-06
Balandžio 6-13 dienomis Mokytojo ašrame kasdien vyks havanas (malda prie ugnies).
2019-04-02
Mokytojas išsamiai atsako į šį klausimą viename satsangų
2019-03-21
Galite paremti paskirdami iki 2% savo gyventojų pajamų mokesčio.