Avokado avinžirnių salotos

Reikalingi produktai:

Salotoms:

  • Rukolos salotos: saujelė
  • Romano, kiniškos arba aisbergo salotos: 225 g
  • Avokadas: 1 vnt.
  • Avinžirniai: 1,5 stiklinės arba 450 g.
  • Druska: žiupsnis

Užpilui:

  • Tahini (baltojo sezamo sėklų pasta)*: 1 š.
  • Vanduo: 2 š.
  • Garstyčios (geriau su grūdeliais): 1 arbat. š

Reikalingi prieskoniai:

  • Juodieji pipirai: pagal skonį

 

Tahini (balto sezamo sėklų pasta) – tai paskrudintos sezamo sėklos, sumaltos kavamale. Galima parduotuvėse paieškoti ir paruoštos „tahini“ sezamo pastos.

 

Nedideliame dubenėlyje sumaišome visus užpilui reikalingus produktus.

Į didesnį dubenį sudedame supjaustytus pasirinktų salotų, rukolos lapus. Pašlakstome salotas paruoštu užpilu. Sumaišome. Ant viršaus sudedame supjaustytą avokadą ir virtus (arba koncervuotus) avinžirnius. Pašlakstome likusiu užpilu. Pabarstome maltais juodaisiais pipirais ir pateikiame.

SKANAUS!

 

atgal į Receptai

Naujienos

2019-02-18
Dalinamės tik ką pasirodžiusiu interviu su Mokytoju, publikuotu svetainėje lila.lt
2019-02-06
Kviečiame į paskaitą-praktinį užsiėmimą su lietuviškų augalų žiniuone Dalia Treigiene
2018-12-01
Gruodžio 26-28 d. Vilniuje, Dvasinės kultūros centre "Shri Prakash Dham"